کفپوش پلی یورتان یا پلی اورتان

کفپوش پلی یورتان یکی از انواع کفپوش‌های پرکاربرد و نوین هستند که در پروژه‌ها و محیط‌هایی که کفپوش اپوکسی کارآیی کافی ندارد، اجرا می‌شوند. کفپوش‌های پلی یورتان از خواص مطلوبی نظیر مقاوم به ضربه، سایش، خراش، تنش های مکانیکی، دمایی، انعطاف پذیری، تنوع فام، جلوه بصری و… برخوردار هستند.

 در ادامه به بررسی کاربردهای کفپوش پلی یورتان و تفاوت های آن با کفپوش اپوکسی می پردازیم. اما قبل از آن نگاهی به انواع پوشش های پلی یورتان خواهیم داشت.

پوشش های موسوم به پلی یورتان بسته به کاربرد انواع مختلفی دارند که در تولید هریک، از مواد اولیه متفاوت استفاده می‌شود و روش اجرایی متفاوتی نیز دارند.

رایج ترین انواع پوشش‌های برپایه پلی یورتان عبارتند از:

  • کفپوش‌های پلی‌یورتان که در ضخامت ۲ الی ۳ میلی‌متر به وسیله ماله و لیسه اجرا می‌شوند.
  • رویه‌های پلی‌یورتان که برای محافظت از سطوح در برابر خراش، تابش‌ یو وی، ایجاد جلوه بصری و… اجرا می شوند.
  • لاک‌های پلی‌یورتان که برای محافظت از سطوح چوبی اجرا می‌شوند.

کفپوش پلی یورتان را در کجا می توان استفاده کرد؟‌

گاهی اوقات دیده می شود که کفپوش های PU در محیط هایی استفاده می شوند که انتخاب مناسبی به شمار نمی روند لذا توصیه می‌شود با افراد متخصص و با تجربه در این زمینه مشورت شود، اما به طور کلی این روزها بیشترین کاربرد کفپوش های پلی یورتان در پارکینگ های طبقاتی است. دلیل این محبوبیت این محصول نسبت به کفپوش اپوکسی، بالاتر بودن انعطاف پذیری وخاصیت ارتجاعی است. به عبارت دیگر این محصول در مقایسه با کفپوش های اپوکسی، سختی کمتری دارند و از انعطاف پذیری بالاتری برخوردار هستند. بنابراین در محیط های در معرض ضربه، سایش، شوک حرارتی، تردد بالای افراد و ماشین آلات حمل بار اجرای پوشش پلی‌یورتان انتخابی مطلوب و کارآمدتر خواهد بود چراکه به دلیل انعطاف پذیری بیشتر دوام بالاتری در برابر تنش‌های مکانیکی و حرارتی دارند.

کفپوش پلی یورتان برای فضای باز (Out-Door)

کفپوش‌های پلی‌یورتان در برابر تابش اشعه یو وی مقاوم هستند و گزینه‌ای مناسب جهت اعمال در محیط‌های در معرض تابش نور خورشید می‌باشند. مهم‌ترین تفاوت در خواص پوشش‌های برپایه اپوکسی و پلی یورتان همین عامل است. پوشش های برپایه اپوکسی در برابر اشعه UV خورشید مقاوم نیستند و گچی می‌شوند درحالی که پوشش‌های برپایه پلی یورتان های آلیفاتیک در برابر تابش اشعه یو وی خورشید مقاوم هستند.

از سوی دیگر پوشش های کف پلی یورتان آلیفاتیک انعطاف پذیر هستند و این خاصیت باعث شده است در هنگام شوک حرارتی (انبساط و انقباض دمایی) مقاوم باشند و از سطح بتن در برابر ترک خوردگی محافظت کنند.

انعطاف پذیری بالا و مقاومت به اشعه یو وی خورشید کفپوش های پلی یورتان در مقایسه با کفپوش های اپوکسی سبب اجرای پوشش های کف پلی یورتان در فضاهای پارکینگی فضای باز (Out-Door)، محیط های تفریحی ساحلی، رمپ های بارگیری و امثال آن شده است.

کفپوش پلی یورتان و مقاومت در برابر خراش و سایش

این پوشش برخلاف کفپوش‌های اپوکسی به دلیل سختی کمتر، در برابر خراش و سایش مقاوم هستند. در محیط‌های پر تردد اداری، تجاری، تولیدی و… پس از اعمال پرایمر اپوکسی و میانی اپوکسی، در لایه نهایی این محصول بر روی سطح اجرا می‌گردد و به این ترتیب از ایجاد خراش و سایش بر روی کفپوش اپوکسی جلوگیری می‌گردد.

خاصیت ارتجاعی کفپوش پلی یورتان

همان طور که گفته شد پوشش فوق در مقایسه با کفپوش اپوکسی خاصیت ارتجاعی (الاستیسیته) بالایی دارد و در برابر تنش‌های مکانیکی و دمایی‌ مقاوم است. این ویژگی سبب شده است که یکی از کاربردهای مرسوم آن در اتاق های انجماد باشد. وقتی دما به زیر صفر درجه کاهش می یابد کفپوش اپوکسی شکنندگی بالایی دارد و سطح آن دچار ترک می‌شود، به این خاطر در این محیط ‌ها معمولا در لایه نهایی پلی یورتان اعمال می شود.

علاوه براین در محیط‌هایی هم که وسایل نقلیه سنگین نظیر کامیون‌، لیفتراک، چرخ‌های حمل بار و… تردد دارند، از این محصول به دلیل الاستیسیته بالا اعمال می‌شود تا سطح در برابر ترک، خراش و سایش مقاوم گردد.

کفپوش پلی یورتان برای محیط های ورزش و آموزشی

نوع مخصوصی از کفپوش‌های پلی‌ یورتان الاستیک و مات جهت اعمال در سالن‌های ورزشی و محیط های آموزشی کاربرد دارند که با اجرای آنها سطح در برابر ضربات ناشی از تردد بالای افراد و تنش‌های وارده مقاوم می‌گردد، علاوه بر این به دلیل ایجاد سطحی یکپارچه تمیزکردن سطح آسان تر خواهد بود و اصول بهداشتی نیز رعایت می‌گردد.

کفپوش پلی یورتان در سالن‌های تولید و محیط‌های صنعتی 

یکی دیگر از کاربردهای کفپوش های پلی یورتان اجرا در سالن های تولید و محیط های صنعتی است. به عنوان مثال یک سالن تولید مواد غذایی بطور پیوسته در معرض آب با دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد است و درصورتی که کفپوش معمولی اجرا گردد سطح آن در معرض شوک حرارتی قرار می‌گیرد و عیوبی نظیر پوسته پوسته شدن و ترک خوردگی بروز می‌یابد البته از آنجایی که این سطوح بطور مداوم با مواد شوینده شسته می‌شوند، پیشنهاد می‌گردد در نواحی که شوک حرارتی به سطح وارد می‌شود کفپوش پلی یورتان اعمال شود و در نواحی دیگر که در معرض مواد خورنده هستند از کفپوش اپوکسی استفاده گردد.

اجرای تخصصی کفپوش پلی یورتان

تفاوت دیگر این کفپوش با کفپوش اپوکسی در شرایط اجرای آن است چرا که اجرای آن باید توسط افراد متخصص و مجرب انجام شود. در حالی که کفپوش اپوکسی شرایط نصب آسان تری دارد در حالی که اجرای پوشش پلی یورتان چالش برانگیزتر است.

نکات قابل توجه در اجرای کفپوش پلی یورتان 

  • این پوشش‌ها به رطوبت بسیار حساس هستند. کمترین میزان رطوبت می تواند باعث واکنش شیمیایی و کوتاه تر شدن زمان ژل شدن یا پات لایف شود. منظور از رطوبت، رطوبت زیرآیند (سابستریت) و محیط است.
  • پوشش‌دهی مجدد این محصول بدون انجام برخی از روش‌های آماده سازی سطح، امکانپذیر نیست. منظور از آماده‌سازی سطح سنباده زنی است اما سنباده زنی این پوشش‌ها با دشواری همراه است زیرا این پوشش‌ها ضد خراش و سایش هستند و توصیه می‌شود دقت کافی در اجرا و دستیابی به ضخامت بهینه پوشش بکار گرفته شود تا نیازی به اعمال لایه دیگر نباشد.
  • پوشش های شفاف پلی یورتان (لاک پلی یورتان) انرژی سطحی بالایی دارند و همین ویژگی باعث می‌شود گرد و غبار و ذرات در پوشش محبوس شوند و از نظر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مشکل ساز است.
  •  این نوع کفپوش باید توسط تیمی مجرب و متخصص با رعایت تمام استانداردهای اجرایی، اجرا شود.

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر همیشه می توانید با شماره های تماس پایین همین صفحه با متخصصان شرکت رنگ های صنعتی ایران یا شرکت رسپاد در ارتباط باشید. 

کفپوش پلی یورتان
کفپوش پلی یورتان شرکت رنگ های صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Button