معرفی استانداردهای پوشش‌دهی فلزات در جهان

استانداردهای پوشش دهی فلزات

استانداردهای پوشش‌دهی فلزات، استاندارد ISO، استاندارد SSPC، استاندارد IPS و…

به منظور ايجاد وحدت رويه و ايجاد چهارچوب هاي منسجم جهت انتخاب پوشش مناسب، استانداردهای پوشش دهی فلزات مختلف توسط سازمان‌ها و نهاد هاي بين المللي و ملي در دنيا تدوين شده اند.

در اين بين، سازمان ها و ارگان هاي متعددي نيز براساس تجريبات خود و با الگو برداري از اين استانداردهای پوشش دهی فلزات، دستورالعمل‌هاي درون سازماني خاص خود را براي انتخاب رنگ و رنگ آميزي پروژه هاي خود به پيمانكاران شان ارائه كرده اند.

معتبر ترين مراجع استانداردهای پوشش دهی فلزات

  • سازمان بين المللي استاندارد (اروپا) International Organization for Standardization : ISO
  • انجمن پوشش هاي حفاظتي (آمريكا) The Society for Protective Coatings: SSPC

معرفی استاندارد ISO

استاندارد ISO در سال ۱۹۴۷ در شهر لندن با عضويت ۲۵ كشور شروع به فعاليت كرد و هم اكنون مقر اصلي آن در ژنو قرار دارد و ۱۶۳ كشور در آن حضور دارند.

استاندارد ISO یکی از استانداردهای پوشش دهی فلزات است که در زمينه انتخاب سيستم هاي پوششي، استاندارد شماره ۱۲۹۴۴ خود را در ۸ قسمت و مجموعا در ۲۱۹ صفحه ارائه نموده است و البته مجموعه كاملي از استانداردها جهت آماده سازي سطوح و ارزيابي آنها نيز ارائه نموده است.

معرفی استاندارد SSPC

انجمن پوشش هاي حفاظتي آمريكا يا استاندارد SSPC  در سال ۱۹۵۰ فعاليت خود را تحت عنوان «شوراي رنگ آميزي سازه هاي فلزي»  یا (Steel Structures Painting Council) آغاز کرد و در سال ۱۹۹۷ به انجمن پوشش هاي حفاظتي تغيير نام داد و به عنوان یکی از مهم ترین استانداردهای پوشش دهی فلزات به حساب می آید.

تمركز  اين انجمن بر روي حفاظت از سطوح بتني و فلزي و ساير سازه هاي صنعتي و دريايي با استفاده از پوشش هاي حفاظتي  مي باشد و به عنوان يكي از منابع و مراجع معتبر اطلاعاتي در زمينه آماده سازي سطوح، انتخاب پوشش ها و اجراي پوشش هاست.

اين انجمن یا استاندارد SSPC معتبرترين سازمان در رتبه بندي مجريان انواع پوشش ها در امريكاست و استانداردها و دستورالعمل هاي مشتركي را با همكاري انجمن ملي مهندسين خوردگي NACE تدوين نموده است.

استاندارد SSPC در حال حاضر بيش از ۱۲۰ دستورالعمل و  راهنما به صورت يك كتاب مرجع با بيش از ۷۰۰ صفحه، در زمينه هاي آماده سازي سطوح و روش هاي اعمال رنگ و همچنين انتخاب سيستم هاي پوششي و ويژگي هاي فرمولاسيوني و كاربردي انواع مختلف پوشش هاي حفاظتي ارائه نموده است.

معرفی استاندارد NORSOK

استاندارد هاي ملي كشور نروژ تحت عنوان  the Norwegian shelf’s competitive position  که به اختصار NORSOK نامیده می شود، جهت انتخاب سيستم هاي پوششي در صنايع نفت و گاز و همچنين رنگ هاي دريايي كاربرد فراواني دارد.

در حال حاضر پركاربردترين استاندارد جهت پيشنهاد سيستم پوششي براساس استاندارد ISO 12944 مي باشد. در حالي كه استاندارد سازي رنگ هاي صنعتي و حفاظتي نظير زينك ريچ ها و يا ساير رنگ هاي صنعتي براساس دستورالعمل هاي استاندارد SSPC صورت مي گيرد.

معرفی استاندارد IPS و استاندارد IGS (استانداردهای پوشش دهی فلزات)

در ايران و با الگو برداري از استاندارد SSPC دستورالعمل هايي براي رنگ هاي مختلف تحت عناوين استاندارد IPS در صنعت نفت و يا IGS در صنعت گاز نگارش شده اند. استاندارد IPS و استاندارد IGS جهت انواع رنگ های صنعتی تدوین شده و در دسترس می باشند. استاندارد IPS همان طور که گفته شد، بیشتر بر طبق استاندارد SSPC بوده و در این استاندارد درصد برخی از مواد نیز همچون مقدار پودر روی در زینک ریچ ذکر گردیده است.

گردآوری وتدوین: مهندس مهدی سلطانی

, , , , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
رنگ سیلیکونی نسوز و مقاوم حرارتی چیست؟
نوشتهٔ بعدی
آستر زینک ریچ اتیل سیلیکات و خصوصیت‌های آن

Related Posts

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Button